International Family Equality Day

Tijdens het aankomende Transcafé van 7 mei is het de International Family Equality Day (IFED). Dit houdt in dat er op deze dag wereldwijd stilgestaan wordt bij regenboogfamilies over de hele wereld.

Er zijn steeds meer families die niet voldoen aan het standaardbeeld van een gezin. Kinderen vertellen vol trots over bijvoorbeeld hun twee mama’s of papa’s. De International Family Equality Day zet deze familiediversiteit in de spotlight. Het motto van deze dag is Love Makes a Family. NELFA, (The Network of European LGBTIQ+ Families Associations), zet zich sinds 2012 met deze dag in voor de erkenning, bescherming en gelijke behandeling van regenboogfamilies.

“De IFED wil de zichtbaarheid van regenboogfamilies vergroten en de basisbehoefte van deze gezinnen bevorderen. We vieren familidiversiteit en overeenkomende waarden, ongeacht de genderidentiteit of geaardheid. Iedereen staat wel in de positie om te zeggen: Liefde maakt familie”, geeft Marie von Känel, president van NELFA aan.  De IDAHOT (International Day Against Homophobia and Transphobia) op 17 mei staat ook in het teken van familie. Caroline Ausserer, commissielid van NELFA, voegt daar aan toe: “Wat we vooral willen is een nauwe samenwerking met de IDAHOT. De focus van dit jaar is familie, en dat is natuurlijk een perfecte match.”

In Rotterdam zijn er geen speciale activiteiten rondom de International Family Equality Day, maar je familieverhaal delen op de website van de organisatie kan altijd. Misschien is het leuk om een familielid mee te nemen naar het Transcafé? Vergeet je niet aan te melden. Tot dan!

 

IFED 2017

 

 

rfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-slide