Roze in Blauw

Op 4 februari heeft Iris van Roze in Blauw een voorlichting gegeven bij het Transcafé. Zij heeft hier verteld wat Roze in Blauw is, waar ze voor staan en wat ze doen. RiB is een landelijk samenwerkingsverband binnen de politie. Mensen die zich vanwege hun seksuele geaardheid of genderidentiteit bedreigd of gediscrimineerd voelen, of wellicht zelfs hierom mishandeld zijn, kunnen hier bij Roze in Blauw op een veilige manier een melding van maken. Alle agenten en medewerkers bij dit meldpunt zetten zich hier bewust voor in, en zo is er een prettige en begripvolle sfeer waar jij je verhaal kan doen.

Wanneer maak ik een melding?

Op het moment dat jij je bijvoorbeeld onveilig voelt in de metro mag je al een melding maken. Als je dit doet, kan de politie eventueel met je meekijken via de camerabeelden in het geval van nood. Je kan ook altijd achteraf, bijvoorbeeld de dag erna, nog een melding maken.

Waar mag ik dan een melding van maken?

Bij Roze in Blauw kan en mag je een melding maken van elke discriminatie, bedreiging, mishandeling of onveilige situatie waarvan de reden jouw seksuele geaardheid of genderidentiteit is. Ben jij lesbisch, homo, biseksueel, transgender, agender of elke andere mooie variant op wat een mens kan zijn, en gebeurt er iets wat jou een onprettig en onveilig gevoel geeft? Maak hier dan een melding van! Hieronder vallen fysieke mishandelingen, bedreigingen, maar ook onprettige situaties op straat, zoals het gevoel te hebben dat je wordt achtervolgd en iemand die nare dingen naar je roept.

Maar het is toch heel normaal als je op straat wordt nageroepen, dat hoort er toch bij?

Nee, dit hoort er niet bij, dit is niet oké. Veel mensen denken dat het normaal is wanneer je wordt nageroepen op straat, maar dit valt onder straatintimidatie. Straatintimidatie kan je een onprettig en bovendien onveilig gevoel geven. Roze in Blauw streeft naar een veilig Rotterdam, zonder intimiderende opmerkingen, dus ook van straatintimidatie mag je een melding maken!

Hoe wordt er met mijn melding omgegaan?

Roze in Blauw zal jouw melding altijd serieus oppakken en uiteraard gaan ze zorgvuldig met je privacy om. Bij hen heb je het gevoel dat er iemand naar je luistert en het beste met jou en je veiligheid voor hebben.

Waarom zou ik een melding maken en wat wordt er dan met mijn melding gedaan?

Roze in blauw strijdt voor een veilig Rotterdam. Wanneer er veel meldingen vanuit een bepaalde regio binnenkomen, kunnen ze gericht gaan kijken wat er aan de hand is en met een oplossing komen om de veiligheid te verbeteren. Als jij een melding maakt, help je mee aan een fijn Rotterdam voor iedereen!

Hoe maak ik een melding?

Folder Roze in Blauw

  • Bij spoed bel je direct 112.
  • Geen spoed maar wil je het wel bij de politie melden? Bel dan 0900-8844
  • Als je wilt dat jouw melding door iemand van Roze in Blauw wordt begeleid, bel dan naar 0800-7444477. Zij zijn 24 uur per dag bereikbaar.
  • RiB heeft een facebookpagina
  • Je kan ook mailen naar RiB: rozeinblauw@rijnmond.politie.nl
rfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-slide